HET GEBEURT ONDER ONZE NEUS

Bali! Het eiland van de eeuwige glimlach. Het eiland ook waar de Goden elke dag gunstig worden gestemd middels kleine offers in tempels, op straten, pleintjes, winkeltjes, en natuurlijk in en rondom de huizen van alle inwoners. Het eiland waar afgelopen week de nieuwe “goden” van deze tijd met hun privé-jets neerstreken. De G-20 top!

Dat is nog eens wat anders dan de Toppers in Nederland die deze week neerstreken in de Arena. Ik was er ook getuige van. Niet dat ik er van houd, maar Mandy en haar twee meiden vonden het een erg leuk idee als ik toch maar met ze meeging. Nou, ik heb het geweten zeg. Drie uur afzien, haha. Die gast van Spandau Ballet vond ik wel goed met hun oude hits zoals “Gold” en “True” , maar voor de rest was het toch vooral voor mij genieten van de lichtshow en in mijn hoofd muziek van Pink Floyd draaien. “Money” en zo, heel toepasselijk.

Interessant en eerlijk gezegd een beetje wrang was het om te zien hoe iedereen uit volle borst het Wilhelmus meezong en het vanuit het podium klonk hoe trots we toch met zijn allen mogen zijn op ons eigen landje. Nu vind ik vaderland-trots echt iets moois als er iets moois is om trots op te zijn. Maar momenteel kan ik die saamhorigheid die ik zag van al die hossende en zingende mensen in het stadion niet zo goed rijmen met de verdeeldheid die er in de samenleving is gecreëerd. Kennelijk zijn de Toppers wel in staat om een grote uitzinnige menigte op de been te brengen, terwijl een week eerder we in de regen op de Dam stonden met slechts zo’n twee duizend mensen om te gaan staan voor de vrijheid van ons allemaal. Kennelijk is een avondje hossen en drinken voor meer mensen interessant dan de toekomst van onze kinderen. Enfin, ik dwaal af.

Bali dus, de G-20! Alle belangrijke landen waren er vertegenwoordigd om te praten hoe het toch verder moet met de wereld-economie. Klaus was er trouwens ook bij. Nee, niet Sante Claus, die heeft zijn rendieren nog niet van stal gehaald. Nee, ik bedoel Klaus Schwab, je weet wel die ‘bad Guy’ uit een slechte James Bond film die leiding geeft aan dat gezellige praatclubje uit Davos, het WEF. Dat is het World Economic Forum, voor de niet-ingewijden die wellicht denken dat ik nu al in complotten praat. Nee, nee, dat clubje bestaat echt. En Klaus was dus ook weer van de partij nu het om belangrijke economische ontwikkelingen gaat die de toekomst van onze wereld bepalen. Want het gaat natuurlijk niet goed, dat ziet iedereen. De ene crisis stapelt zich op de andere. Het lijkt wel een pyramide-spel waar steentje op steentje wordt bijgezet om uiteindelijk het hele plaatje compleet te maken.

Gelukkig weet men de oorzaak van dit alles wel. Iets wat uit Wuhan oorspronkelijk kwam en vervolgens maar bleef muteren. Gek toch dat zo’n rotvirus de hele wereld op tilt kon laten slaan en zo’n beetje alles ontregelde. Lockdowns, maskers, mensen in eenzaamheid laten sterven, kinderen van school houden, de mond snoeren van iedereen die iets anders vertelt dan vadertje Staat, massaal geld bijdrukken waardoor het steeds minder waard wordt. Enfin, de lijst is oneindig. Oh ja, meer en meer honger en armoede in landen waar de meeste mensen al vrijwel niets bezitten. Die mag ook niet ontbreken in het rijtje. Helaas…

Volgens mij komt dit alles niet door rondvliegende aerosolen met gevaarlijke virusdeeltjes, maar door de reactie, de maatregelen, van de machtigen der aarde, onze tegenwoordige “super-goden” zeg maar. Maar goed, misschien is dit weer teveel gezond verstand in één keer. Mijn welgemeende excuses daarvoor. Uiteraard krijgt een zekere meneer Putin ook nog eens volledig de schuld van alle ellende, zeker nu die virusdeeltjes niet meer dan een verkoudheid opleveren bij de vele slachtoffers waar het zich via de luchtwegen binnendringt. Zelfs als er een raket landt in Polen en men (waarschijnlijk) moet concluderen dat deze niet door de Russen is afgevoerd, krijgt dit heerschap toch de schuld, want alles komt omdat hij is begonnen met oorlogje spelen. Die logica is net zo onzinnig als dat mijn moeder de schuld krijgt van mijn bizarre schrijfsels, want dan had ze mij maar nooit geboren moeten laten worden. Tja, wie het logisch vindt, mag het zeggen.

Overigens is de oplossing van zo’n beetje alle problemen ook al duidelijk gepositioneerd. We gaan volledig digitaal!! Digitale gezondheidscertificaten. Ja, want dan hoeven we tenminste nooit meer de hele wereld in lockdown te gooien, maar kunnen de braven onder ons gewoon doorgaan met ademen, terwijl de deugnieten die niet zo’n overheerlijk prikje nemen kunnen worden geïsoleerd. Kijk dat noem ik nog eens effectief. Want zo’n prikje voorkomt immers niet dat je geïnfecteerd kunt raken en ook niet dat je anderen kunt besmetten. Dus laat je die mensen gewoon alles doen, terwijl de mensen met een natuurlijk immuniteit worden opgesloten want zij zouden uiteindelijk voor groepsimmuniteit kunnen zorgen. Volkomen logische maatregel dus.

Je snapt hopelijk de ironie en omgekeerde waarheid van dit alles. Het nieuwe normaal, wat onzin is wordt zinnig, en wat een leugen is wordt waar. En gelijkheid betekent dat de een toch een beetje gelijker is dan de ander. De basis voor een Ministerie van Waarheid is hiermee gelegd. George Orwell, je weet wel, die rasoptimist die in 1948 schreef over het jaar 1984 waar we in de dystopische wereld terecht zouden komen, voorzag het allemaal. Alleen was hij een beetje te optimistisch qua jaartal en ook zou zelfs hij zich in zijn graf omdraaien om te zien waar onze “supergoden” nu allemaal mee bezig zijn.

Enfin, we gaan digitaal dus. Ook met geld! Nee, niet met Crypto want waar dat toe kan leiden werd deze week duidelijk door het faillissement van FTX. Een van de grote Crypto-bedrijven waar ineens voor miljarden dollars munten spoorloos zijn verdwenen” en mensen maar moeten afwachten of ze ooit iets van hun geld terugkrijgen. Een paar “wiz-kids” besturen dit bedrijf vanuit de Bahama’s en volgens het verhaal is alle ellende door een computerhack veroorzaakt. Wel vreemd dat de boekhouding een grote puinhoop blijkt te zijn volgens de curator en er slechts een fractie van de munten tot nog toe is aangetroffen. Uiteraard komt dit de machtigen der aarde niet zo slecht uit, want nu kunnen ze alle ongecontroleerde (dwz. niet door de centrale banken uitgegeven en gemonitord) geldstromen de zwarte piet toeschuiven en hun paradepaardje, het CBDC (Central Bank Digital Currency) in grote vaart naar voren schuiven.

Mooi he, hoe alles als een puzzel in elkaar schuift. Er is een probleem (al of niet zelf-gecreëerd), en je schuift vervolgens zelf de oplossing naar voren die je al lang had voorbereid. Het was slechts wachten op het goede moment om het in te voeren. Heel slim, mijn complimenten voor zoveel intelligentie. Misschien hebben sommigen al zo’n superchip in hun hersenen zitten, want ze zijn wel erg slim. Elon Musk is er flink mee bezig. Ja, je weet wel die man van Tesla, Space-X, en sinds kort Twitter. Zijn speeltje “Neura-link” is bijna klaar om het daglicht te zien. Of misschien zijn deze “wise-guys” al volop bezig met het eten van insecten en allerlei synthetisch voedsel met een hoge IQ-waarde. Wie het weet, mag het zeggen. Enfin, ik dwaal weer af.

Inmiddels zijn de privé-jets uit Bali verdwenen en is iedereen zo’n beetje weer thuis. Ook onze Mark die er toch maar weer mooi bijzat aan de hoofdtafel. Uiteraard de eeuwige glimlach op zijn gezicht waar hij toch maar mooi zo’n beetje alle brandjes mee kan blussen. Of het nu gaat om het vege lijf van liegende ministers te redden, zijn eigen VVD-achterban weer op één lijn te krijgen, of moeilijke vragen van critici te omzeilen. Ik heb horen zeggen dat hij zelfs een banaan nog recht kan lullen. Voorwaar een enorme kwaliteit! Al dat gevolg van de dure dames en heren mag wat kosten overigens, ook voor het milieu. Maar gelukkig praten ze daar nu al bijna een week over in Egypte met onze klimaat-guru Timmermans in een prominente rol, dus dat komt ook helemaal goed. Ook dat kan allemaal recht gebreid worden.

Wel ten koste van zo’n beetje alle boeren, en vooral onze eigen vrijheid. Want ook dat item kan heel makkelijk onderdeel worden van onze toekomstige digitale portemonnee, waar straks wordt gemeten hoeveel je reist, hoeveel vlees je eet, en vooral hoe braaf je bent om alle bevelen op te volgen van leiders zoals onze Mark. Fijn toch, zo’n volledig controleerbare wereld waar we worden uitgenodigd om vooral niet zelf na te denken, volledig in de pas te lopen met wat van ons wordt gevraagd, en middels slechts één pasje alles kan worden geregeld. En natuurlijk van ons worden afgepakt, maar dat wordt er voorlopig nog niet bij verteld. Heel slim weer.

Nou, ik ga er nu toch echt mee stoppen. Ik hoop dat je door de satire heen de boodschap wel hebt begrepen. En nee, dit is geen complot-theorie. Gewoon iets wat recht onder je neus zich afspeelt. Als je maar bereid bent om te kijken. Alles draait gewoon door, ook als jij niet kijkt. En vroeg of laat word je met je neus op de feiten gedrukt. En dan is het bloeden nog slechts heel moeilijk te stoppen. Oh, en staar je niet blind op één of slechts enkele van de puzzelstukjes. Zie dat ze allemaal onderdeel zijn van dezelfde puzzel. Niets gebeurt zomaar, en alles is met elkaar verbonden. Wie het ziet, kan het nooit meer ontzien. En beter vroeg gezien dan laat gekeerd, toch…

× Hoe kan ik je helpen?