Soms zoeken mensen naar die ene persoon, die ene charismatische leider die hen naar het beloofde land zal brengen. Nu kent de geschiedenis daar inderdaad een aantal sprekende voorbeelden van. Mooie, inspirerende leiders. Visionairs die hun tijd ver vooruit waren. Spirituele leraren die het licht belichaamden. Moedige strijders wiens moed bergen kon verzetten.

En toch geloof ik dat nu, in deze tijden van transformatie waar de wereld op een kruising is aanbeland, we niet hoeven te wachten op die ene verlosser. We gaan ons zelf namelijk verlossen! Eerst van binnen en daarna naar buiten. Door ons van de angst te bevrijden. Van de mentale en emotionele conditionering waar we al zo lang mee rondlopen. Van het idee dat wij niet goed genoeg zijn, niet krachtig genoeg of niet de moeite waard.

De weg naar vrijheid loopt via het innerlijke VRIJ ZIJN. En deze weg kent geen finale bestemming. Je “arriveert” nooit. Immers, de reis vindt plaats in jezelf. En hoe kun je nou ergens aankomen op een bestemming als je er al die tijd al BENT…

Ondanks dat vrij zijn een innerlijk proces is, kunnen we elkaar wel steunen. Dat kan deels door woorden, door inzichten te delen, door elkaar in praktische zin te helpen. Vele wegen staan open. Doch het mooiste en meest effectieve cadeau dat je iemand kunt geven, is het uitdragen van je eigen licht. Zodat de ander zijn eigen licht gaat zien en voelen. Eerst door jouw ogen, en daarna door zijn eigen hart.

Je kunt niet iemand anders verlossen.
Je bent alleen je eigen verlosser. Alleen
door jouw licht, door jouw VRIJ ZIJN,
kan het lampje in de ander wel wat
feller gaan branden.

Iedereen heeft zijn eigen unieke talenten en energie.
En wat nodig is, is om mensen in hun eigen kracht te
zetten, zich met hun innerlijke licht te laten verbinden.
Want ieders licht, ieders hart, ieders handen zijn keihard
nodig nu. Niet een persoon gaat de kar trekken.
We moeten het allemaal SAMEN doen.
En we gaan het doen…

× Hoe kan ik je helpen?